Back to Top

Bixie

Bixie

Hierbij ontvangen jullie de informatie over de Bixie-crossles bij SGW Vlietland op zaterdag 25 juni. Deze crossles is geen wedstrijd maar juist een kennismaking met de eventing.

Samen met parcoursbouwer en crossinstructeur Kees de Jong maken jullie op een speelse manier kennis met de eventing.

Allereerst kunnen jullie om 14.00u met Kees samen het crossparcoursje lopen. Jullie kunnen verzamelen bij de waterbak. Dit is uiteraard nog zonder pony. Daarna kunnen jullie de pony’s klaarmaken en zal de dierenarts om 14.45u klaar staan om (diegene die dat willen) de pony’s te keuren. Hij zal dan naar de hartslag luisteren en jullie mogen een stukje heen en weer draven om te kijken of de pony’s goed genoeg lopen om een crossje te rijden. Net als bij een echte wedstrijd.

 

Vervolgens zijn jullie in 3 groepjes verdeeld. Eerst zullen jullie een aantal gewone springhindernisjes rijden en daarna gaan jullie naar het crossterrein om daar wat hindernisjes te springen. Kees de Jong zal hindernisjes van 20, 30 en 40cm neerzetten zodat jullie zelf kunnen kiezen welke hoogte je springt.

Niets moet als je niet durft, maar alles mag! Uiteraard mag er ook een begeleider de pony vasthouden en meelopen/helpen.

Wel zijn een veiligheidscap/-helm, een bodyprotector en veiligheidsbeugels verplicht.

Hieronder vinden jullie de indeling. Hierbij is gekeken naar leeftijd van de ruitertjes en categorie van de pony’s.

Klik hier voor de startlijst